Inspiratie

Vind hier (links naar) blogs, video’s, podcasts die inspiratie bieden over leiderschap in de moderne tijd. De nieuwe content is engelstalig, maar er zijn ook nederlandstalige blogs en video’s te vinden.

Categoriën:     Leiderschap    –    Talent    –    Learning    –    Innovatie

 

Recent

Situationeel versus 3D Leiderschap – welke is beter?

Situationeel versus 3D Leiderschap – welke is beter?

Situationeel versus 3D Leiderschap: de theorie van Hersey en Blanchard voor situationeel leiderschap is breed bekend. Iets minder bekend is de theorie van Bill Reddin, maar de trainingen zijn des te bekender bij grote bedrijven zoals Friesland Campina, TNO, Siemens, DSM die de aankomende top van het bedrijf naar de trainingen het vak van leider willen leren.

Waarom Reddin’s 3D Leiderschap? Omdat het de training is die al bijna 40 jaar de meest duurzame gedragsverandering en bedrijfsresultaten oplevert voor managers en leiders. Dit zijn de succesvolle leiders van nu, die “onbewust bekwaam” geworden zijn: het zit helemaal in hun systeem van leidinggeven.

Juist in deze tijd is leidinggeven een vak, om te kunnen omgaan met ingrijpende en onvoorspelbare veranderingen als Agile/Innovatie en Corona of andere crisissituaties. In deze blog legt Petra Hendriksen uit wat het 3D Leiderschapsmodel rijker maakt dan haar kleine broertje.

Hoe mooi zou het zijn als de 3D getrainde leiders van nu het vak van leiderschap kunnen overdragen? Dat is een kwestie van weer “bewust bekwaam” worden, zodat ze ook de nieuwe generatie leiders kunnen inspireren en leren.

Lees meer
Blog – How to become more effective?

Blog – How to become more effective?

Being an effective leader is nothing more or less than achieving the results that you have decided your want to achieve, related to your position. The best way to achieve this will become clear when your answer the following five questions. 

Lees meer
Blog – Lead yourself

Blog – Lead yourself

Determining your goals, based on your ambitions or challenges, will help you to create focus and maintaining a clear direction. How to do this in a time or environment where your focus is constantly challenged by other priorities fighting over your attention?

Lees meer

Meer inspiratie:     Leiderschap    –    Talent    –    Learning    –    Innovatie

Contact

Reddin Leadership

Jacob Catslaan 9
3852BT Ermelo
Netherlands

M + 31 6 150 30 477
T + 31 341 55 11 17

info@reddinleadership.com