Inspiratie

Vind hier (links naar) blogs, video’s, podcasts die inspiratie bieden over leiderschap in de moderne tijd. De nieuwe content is engelstalig, maar er zijn ook nederlandstalige blogs en video’s te vinden.

Categoriën:     Leiderschap    –    Talent    –    Learning    –    Innovatie

 

Recent

7 Circulaire Besluitvormingsdilemma’s

7 Circulaire Besluitvormingsdilemma’s

Besluitvorming in de Circulaire Economie is niet makkelijk. Lessen vanuit Bruggencampus Floriade, waarin Tjibbe Winkler ervaring heeft opgedaan met dilemma’s, issues en oplossingen om besluitvorming in de gehele circulaire keten op gang te brengen en tot afspraken te komen.

Lees meer
Reddin relevant? Noodzakelijk!!!

Reddin relevant? Noodzakelijk!!!

De alumni die wij spreken kunnen zich zonder uitzondering de Reddin training nog levendig voor de geest halen. Zo ook Jan Haring. Reddin heeft hem dit bewustzijn gegeven, de sensitiviteit helpen ontwikkelen en de handvatten om keuzes te maken in het inzetten van effectief leiderschapsgedrag. Zijn teamleden gunt hij dit ook, juist omdat dit van toekomstige leiders misschien nog wel veel meer gevraagd gaat worden. Niet alleen onderbouwt hij waarom deze training ook in deze tijd nog relevant is, maar hij stelt zelfs dat deze juist nu noodzakelijk is. Nieuwe ontwikkelingen zoals inclusiviteit, klantgedreven innovatie en duurzaamheid vragen van leiders om qua leiderschapsstijl flexibel in te spelen op veranderend omstandigheden vanuit een grote mate van bewustzijn en sensitiviteit.

Lees meer
Paarlen voor de zwijnen

Paarlen voor de zwijnen

Talentontwikkeling zonder leiderschapsontwikkeling is zinloos. Zonde van de tijd en van het geld. Want om mensen te laten groeien, nieuwe vaardigheden te laten leren en deze toe te passen, is een ander soort leiderschap nodig. Die wél mensen in staat stelt om te experimenten, die veiligheid biedt en échte verbinding aangaat met mensen.

Lees meer
Situationeel versus 3D Leiderschap – welke is beter?

Situationeel versus 3D Leiderschap – welke is beter?

Situationeel versus 3D Leiderschap: de theorie van Hersey en Blanchard voor situationeel leiderschap is breed bekend. Iets minder bekend is de theorie van Bill Reddin, maar de trainingen zijn des te bekender bij grote bedrijven zoals Friesland Campina, TNO, Siemens, DSM die de aankomende top van het bedrijf naar de trainingen het vak van leider willen leren.

Waarom Reddin’s 3D Leiderschap? Omdat het de training is die al bijna 40 jaar de meest duurzame gedragsverandering en bedrijfsresultaten oplevert voor managers en leiders. Dit zijn de succesvolle leiders van nu, die “onbewust bekwaam” geworden zijn: het zit helemaal in hun systeem van leidinggeven.

Juist in deze tijd is leidinggeven een vak, om te kunnen omgaan met ingrijpende en onvoorspelbare veranderingen als Agile/Innovatie en Corona of andere crisissituaties. In deze blog legt Petra Hendriksen uit wat het 3D Leiderschapsmodel rijker maakt dan haar kleine broertje.

Hoe mooi zou het zijn als de 3D getrainde leiders van nu het vak van leiderschap kunnen overdragen? Dat is een kwestie van weer “bewust bekwaam” worden, zodat ze ook de nieuwe generatie leiders kunnen inspireren en leren.

Lees meer

Meer inspiratie:     Leiderschap    –    Talent    –    Learning    –    Innovatie

Contact

Reddin Leadership

Jacob Catslaan 9
3852BT Ermelo
Netherlands

M + 31 6 150 30 477
T + 31 341 55 11 17

info@reddinleadership.com