Leiderschap voor Duurzaamheid

Leiderschap in de Circulaire Economie

Pak de regie in het realiseren van de circulaire ambities in jouw regio!

Trainingsdagen:
1. donderdag 26 januari 2023
2. donderdag 23 februari 2023
3. donderdag 30 maart 2023

We staan voor grote opgaven ten aanzien van klimaat, biodiversiteit, landbouw, energie en de (woning-)bouw. De transitie naar een duurzame, circulaire economie is niet alleen noodzakelijk, maar biedt ook kansen om onze leefomgeving mooier, slimmer en rechtvaardiger in te richten. In het opleidingsprogramma Leiderschap voor de Circulaire Economie leer je wat je kunt doen als (informele) leider om deze circulaire toekomst te realiseren vanuit lokale overheden. Want alleen als we aan de slag gaan gebeurt er iets!’

De afgelopen periode heeft eens te meer duidelijk gemaakt dat we op zoek moeten naar oplossingen die meerdere doelen tegelijk dienen. Niet ‘apart en één voor één’ maar integraal en tegelijkertijd. Maar hoe doen we dat, we hebben het al zo druk met onze ‘reguliere’ activiteiten?

Wat hiervoor nodig is: een nieuwe blik op lokale waardeketens, circulaire verdienmodellen, regionale samenwerking, circulair ontwerp en beheer van de openbare ruimtes en ontwikkeling van nieuwe lokale bedrijvigheid. Maar bovenal: leiderschap en competentieontwikkeling op het gebied van de circulaire economie.

Tijdens het opleidingsprogramma leer je welke mogelijkheden er zijn om intenties ten aanzien van duurzaamheid en circulariteit om te zetten tot concrete actie in je organisatie. Je gaat ook concreet met elkaar en de eigen organisatie aan de slag om circulaire initiatieven te bedenken en op te zetten. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn: focus op aantoonbare impact (geen window-dressing), nieuwe vormen van ketensamenwerking in de gemeente of regio, tijd om met elkaar te netwerken en ideeën en ervaring uitwisselen. Kortom, de nadruk ligt op praktische toepassing in de eigen werkomgeving.

De circulaire economie van de toekomst gaat over het ontwikkelen van nieuwe ecosystemen. Neem deel aan dit programma met partners uit jouw ecosysteem en pak de regie.

Voor wie is dit programma

– Leiders in lokale overheden die invulling aan circulaire ambities willen geven

– Aanstormend leiderschapstalent met passie voor circulariteit

– Partners van lokale overheden in de circulaire economie

Leerresultaten

Na afloop van de training ben je in staat om de circulaire systeemverandering te leiden in jouw gemeente of regio:

– Je bent in staat de circulaire initiatieven die tijdens de training zijn bedacht en opgestart door te ontwikkelen van “showcase” naar een “business case” die structureel bijdraagt aan de realisatie van de circulaire economie in de regio.

– Je herkent kansen en bent in staat deze om te blijven zetten naar concrete initiatieven met andere partijen om ervaringen op te doen, successen te boeken en draagvlak te creëren.

– Je bent in staat de verandering in de organisatie en in de relatie met partners vorm te geven, te leiden en te borgen.

– Je bent in staat om jouw visie op de circulaire toekomst en de rol die lokale overheden hierin kunnen spelen steeds verder scherp te stellen en hierin anderen mee te nemen en te overtuigen.

– Een aantal theoretische kaders te plaatsen, hier kritische keuzes in te maken en toe te passen, o.a. Reddin’s 3D Leiderschapstheorie, Competentiemodel voor de Circulaire Economie, de Principes van een Duurzaam Verdienmodel, de Adaptive Cycle of Resilience.

 

Korting is mogelijk indien meerdere deelnemers vanuit 1 organisatie zich inschrijven. Neem hiervoor contact op met: gilles.vanblarcum@reddinleadership.com
De staffel die geldt hierbij is: 1 extra deelnemer 10%, 2 – 20%, 3 – 30%. Daar boven maken we een voorstel op maat.

Urenschema

Dag 2

-

Startdatum

jan 26 2023 - mrt 30 2023
Expired!

Tijd

Dit is een 3 daagse training. Donderdag 26 jan, 23 feb en 30 mrt '23
09:00 - 17:00

Kosten

€2,395.00

Locatie

Conferentiecentrum ISVW
Dodeweg 8, Leusden
Categorie
QR Code

Meer inspiratie